logo

Falu Dansklubb

Kurser inom Swingdanser

Våra instruktörer

Anna-Karin J började dansa Lindy Hop i Uppsala 2008 och fortsatte senare i Falun med Falu Dansklubb. Hon har undervisat ihop med Jonas sedan hösten 2012 och vill främst sprida glädjen med dansen. Hon dansar även Autentisk jazz och Boogie Woogie och enligt Anna-Karin måste sommaren innehålla minst en vecka på Herräng Dance Camp för att vara en lyckad sådan!

Jonas har dansat Lindy Hop sedan 2008 och undervisat Lindy Hop i Falu Dansklubb sedan 2012. Allt började med en grundkurs i Falu Dansklubb. Sedan dess har han varit en biten dansare och sällan missat en danskväll. Några favoritartister att dansa till är Woody Herman, Slim Gaillard och Ella Fitzgerald. Förutom Lindy Hop så dansar Jonas även Balboa, stepp och autentisk jazz.

 

AndreasDans Andreas

Andreas blev så tagen av Lord of the Dance 1997 att han genast gick och köpte ett par steppskor och anmälde sig till en kurs. Han hör till en av få som åkt till Herräng utan att känna till Lindy hop! Andreas är ny både i Falun och som instruktör i Falu dansklubb, har dansat Lindy hop sedan 2002 och har genom sina egna danserfarenheter utvecklat stor förståelse för dem som inte klarar av allt från första stund. Andreas undervisar i stepp och är även vikarierande instruktör i Lindy hop. “Dans ska vara glädje och frihet. Inte krav och prestation.”

Monica

pastedImageMonica, har dansat Lindy hop sedan 2002 när hon gick en grundkurs för Kent Dahlberg. Har alltid älskat att dansa och swingdansen ger tillbaka så mycket glädje. Förutom Lindy hop dansar hon även Boogie Woogie och Balboa. Började som instruktör till tillsammans med Kent och undervisar nu med Örjan. Att åka på läger ger både inspiration och är utvecklande, Herräng dance camp är en klar favorit. Men det fina med dansen är att du kan dansa överallt i världen.

Maria och Magnus undervisar i Lindy Hop och jazz. De har tidigare varit danslärare på The Lindy Club i södra England där de även dansade i showgruppen Muskrats. Maria har dansat showjazz sedan barnsben och varit med i flera showgrupper, modevisningar och Falu Revyn. Magnus har en gång i tiden kunnat gå ner i spagat…åt båda hållen. Tillsammans åker de gärna på läger och fortsätter fotograf Harry Elliottutveckla sin dans.

-Vi fokuserar på samspelet mellan förare och följare, när båda känner sig trygga och bekväma skapas det utrymme för dynamisk dans. Har man en bra bas med grundsteg inbjuder Lindy Hop till mycket improvisation och glädje, den skapas här och nu.

Foto: Harry Elliot

Örjan <mer info kommer snart>

Niklas och Anna-Karin L

Niklas första LP skiva fick han vid 3-års ålder – Tommy Dorsey Big Band – och sedan dess har jazzmusiken funnit i ryggen. Efter att ha suttit på scen och spelat för dansare i bl a Herräng bestämde sig Niklas för att börja dansa. Sommaren 2004 anmälda han sig till en grundkurs i Lindy Hop och blev fast. Sedan dess har jazzmusiken fått två naturliga uttryckssätt för Niklas, som musiker och som dansare. Sommarveckorna i Herräng har blivit många!

Efter att ha börjat med lite olika swingdanser fastnade Anna-Karin för Lindy Hop under en nybörjarhelg på Halloween Swing Camp hösten 2007. Därefter har hon gått en rad kurser i bl a Herräng och hemma i Falu Dansklubb. Precis som för Niklas var det intresset för musiken som ledde henne in i dansen.

Niklas och Anna-Karin har dansat balboa i cirka 7 år och deltar regelbundet på kurser och internationella balboaevent. De vill dela med sig av kunskapen och glädjen de känner för dansen till andra. Det de har fastnat för i balboan är att den består av små element som enkelt kan sättas samman till turer vilket gör det roligt att improvisera till musiken.